خبرگزاری دانشجویان ایران - بجنورد

عکش تزیینی استخبرگزاری دانشجویان ایران - بجنورد
سرویس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعی

رییس شعبه دوم دادگاه حقوقی شهرستان بجنورد گفت: اعتیاد به مواد مخدر از عمده‌ترین و شایع ترین علل در خواست طلاق است.

علی نوروزی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به مصادیق و علل درخواست طلاق، افزود: فاصله فرهنگی خانواده‌ها، ضرب و جرح، سوء رفتار معاشرت، بی علاقگی، سوء ظن و بدبینی، درآمد ناکافی یا فقدان تمکن برای اداره زندگی و ازدواج دوم و تجدید فراش از دیگر عوامل وقوع طلاق محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: روابط نامشروع همسر، بیماری و اختلالات جسمانی یا روانی، ازدواج تحمیلی، عدم تمکین و خودداری همسر از تمکین، مفقودالخبر شدن همسر که عرفا مفقودالاثر نامیده می‌شود، ارتکاب جرایم، متواری بودن همسر، اعتیاد به مشروبات الکلی، تقاضای مهریه، زندانی بودن همسر و اختلاف سنی زیاد از دیگر عوامل وقوع طلاق در جامعه است. معمولا این علل در جامعه مشابه بوده و در همه جا کاملا نه یکسان اما مشابه است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از این مسایل به کفائت بر می‌گردد، خاطرنشان کرد: هم کفو بودن در جامعه جایگاه فقهی داشته و در فقه تناسب به عنوان یک پیش شرط و ضرورت مطرح است.

رییس شعبه دوم حقوقی دادگستری شهرستان بجنورد همچنین عقیم بودن یا نازایی، بیماری، انحرافات اخلاقی - جنسی، مسافرت های کاری طولانی، نارضایتی از شغل همسر و اشتغال زوجه و حتی تحصیل و اقدام به تحصیلات تکمیلی از طرف زوجه و یا نارضایتی از شغل همسر را از دلایل بروز تنش های خانوادگی و اقدام به طلاق دانست.

نوروزی ریشه های طلاق را به دو دسته عوامل درون خانواده و برون خانواده تقسیم کرد و گفت: عوامل درونی مربوط به مسایل خود خانواده و تنش های میان زوجین می باشد اما عوامل بیرونی مستقیما در بروز اختلافات مداخله نداشته و یا کم تاثیر است.

وی بیان کرد: سوء رفتار معاشرت از مهمترین عوامل درون خانواده بوده که مصادیق متعددی از قبیل ایراد ضرب و جرح، توهین، تهدید، تحقیر و غیره دارد و بررسی ریشه این تنش ها مبحثی اجتماعی و تحقیقاتی است.

وی همچنین ایراد ضرب و جرح، ترک انفاق، ترک زندگی مشترک و ممانعت از ارتباط و معاشرت زوج یا زوجه را از مصادیق ریشه های طلاق در درون خانواده عنوان کرد.

این قاضی دادگستری عوامل بیرونی که به صورت مستقیم از بیرون بر خانواده تاثیر گذار است را شامل علل محیطی یا بیکاری، وضعیت محیط شغلی نامناسب از حیث مسایل اخلاقی - اعتیاد و یا مسایل فرهنگی و اقتصادی دانست.

وی با اشاره به تقسیم بندی دیگر مبنی بر عوامل پیش و بعد از ازدواج، خاطرنشان کرد: عدم وجود کفائت، تناسب و سنخیت لازم در زن و شوهر به این معنی است که ازدواج نباید صورت می‌گرفت.

وی یادآور شد: برخی افراد جامعه به موضوع ازدواج حتی به اندازه یک مساله ساده، خرید لباس و معامله ساده هم اهمیت نمی دهند و بدون دقت و با عجله ازدواج را ترتیب می دهند و بعد از ازدواج چشمان خود را باز می کنند.

نوروزی اظهارکرد: باید به مساله ازدواج که بعد از انتخاب دین و مسلک از مهمترین مسایل زندگی فرد بوده بیشتر توجه شود و همچنین با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی این مهم به خانواده ها گوشزد شود.

وی بیان کرد: در ازدواج های گذشته طلاق در خانواده ها کمتر بوده که شاید نشان از حفظ سنت های گذشته است اما امروزه طلاق به خصوص در سنین 25 تا 40 سال بیشتر به وقوع می پیوندد.

وی ادامه داد: اگر جوانان آداب و رسوم گذشته را ملاک قرار داده و به آن احترام بگذارند، قطعا زندگی موفق و پایدارتری خواهند داشت.

رییس شعبه دوم حقوقی دادگستری شهرستان بجنورد با اشاره به برخی آمارهای ارایه شده در کشور مبنی بر اینکه از هر سه تا پنج ازدواج در کشور یک مورد منجر به طلاق می شود، خاطرنشان کرد: این آمار تکان دهنده بوده و قابل توجیه و زیبنده جامعه هم نیست که باید رسانه ها، صدا و سیما و به خصوص دستگاه های فرهنگی اقدامات گسترده و فرهنگ سازی بیشتری در بحث خانواده داشته باشند.

انتهای پیام

کد خبر: 8912-00290
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد